Zaalhockey

Zaalseizoen 2018/2019

De voorbereidingen voor de competitie in de zaal zijn in volle gang. Als zaalcommissie zorgen wij voor de coördinatie en uitvoering van de activiteiten die daarvoor nodig zijn. De taken van de zaalcommissie van hockeyclub ’s-Hertogenbosch zijn onder andere: 
– Coördinatie van wedstrijden en trainingen voor de teams die meedoen met de District Zuid competitie van de de KNHB; 
– Contact met gemeente ’s-Hertogenbosch over zaalhuur; 
– Communicatie met de trainers en coaches rondom het zaalseizoen. 

KNHB zaalcompetitie (District Zuid Nederland) 
Dit jaar worden vanaf 8 december (voorlopige datum) de eerste wedstrijden weer gepland voor de KNHB zaalhockey competitie. Aan deze competitie doen de A1 t/m A3, B1 t/m B4, C1 t/m C4, D1 t/m D3, A21 en C21 voor jongens en meisjes mee. Ook Dames 1, Heren 1 en een 10-tal (jong)seniorenteams nemen hieraan deel. De 8-tallen E1 en E2 spelen een zaalcompetitie in toernooivorm.

Communicatie
Wij hebben de teams gevraagd om een contactpersoon per team door te geven. Alle relevante communicatie en vraagstukken mbt het organiseren van de trainingstijden en competitie schema wordt rechtstreeks met deze contactpersonen gecommuniceerd.  

Belangrijke data KNHB competitie 
15 November: Publicatie wedstrijdschema 
8 december: Start competitie (breedte en top) 
20 januari: ZNK A-, B- en C-jeugd in Eindhoven (ISC) 
27 januari: ZNK Senioren en Reserve Senioren in Eindhoven (ISC)  
2 februari: NK Zaalhockey 2019 (top) 
24 februari: Laatste competitiedag (breedte)

Veranderingen voor de D-teams 
De KNHB zet voor de D-jeugd het spelplezier nadrukkelijk voorop en gaat om die reden uit van een andere klassenindeling. Er is geen sprake meer van Top en Subtop maar een indeling in 6 klassen. Om diezelfde reden vervalt het ZNK voor de D-jeugd. Voor verdere informatie kun je terecht op de KNHB site. 
Voor de deelnemende teams aan de KNHB competitie wordt apart contributie in rekening gebracht voor wedstrijden en trainingen.  
Voor de senioren organiseren wij de aanmelding aan de KNHB competitie. De trainingen worden naar behoefte door de teams zelf geregeld en bekostigd.

Breedte competitie  
Tijdens het winterseizoen wordt er voor de andere jeugdteams (vanaf 4e teams van A tot en met D) een zaalhockey competitie georganiseerd met deelname van teams uit Den Bosch, Rosmalen, MOP, Oss, Heesch en Grave. Vorig jaar deden er in totaal 74 teams mee en was Hockeyclub ’s-Hertogenbosch met 21 teams goed vertegenwoordigd. Deelname hieraan wordt door de teams zelf bekostigd. Net zoals de trainingen die deze teams zelf organiseren. Coördinatoren van deze competitie zijn Bart van Gerven en Sanne Braaksma-Wuisman, te bereiken via hcdbzaalbreedtesport@gmail.com.

Zaalhuur 
Voor wat betreft het zelf organiseren van trainingen kun je bij de gemeente ’s-Hertogenbosch terecht via verhuursport@s-hertogenbosch.nl 
Zij organiseren eerst de aanvragen vanuit de sportverenigingen. Daarna bekijkt de gemeente de individuele aanvragen.
Voor meer info over zaalhockey: 
Kun je terecht op de zaalhockeysite van de KNHB voor onder meer de poule-  indeling en de competitieplanning (vanaf november)  
Kun je terecht bij je trainer/coach of manager als het over je eigen team gaat 
Zaalcommissie benaderen met specifieke vraag via mail. 

Dit jaar bestaat de zaalcommissie uit de volgende leden: 
Maaike ter Bekke, Marianne Hougaard, Annemarie Kuiper en Willemijn Schalk 
 
Wij zijn te bereiken via het mailadres: zaalhockey@hcdenbosch.nl 

Nu eerst nog even genieten van het veldseizoen voordat we de zaal in gaan!