Zaalhockey

Zaalseizoen 2019/2020 

Ook voor het komend zaalseizoen spant HDCB zich in voor het aanbieden van zaalcompetitie voor zoveel mogelijk teams. De zaalcapaciteit die beschikbaar is in ’s-Hertogenbosch voor trainingen en competities bepaalt hoeveel teams we als HCDB kunnen inschrijven voor de KNHB competitie.

Alle jeugdteams vanaf de 4
e teams (A, B, C, D) kunnen deelnemen aan de Hockey Indoor Brabant Cup (HIBC) competitie.

Binnen HCDB zijn er twee commissies (die onderling nauw samenwerken) die zich bezighouden met de coördinatie van de KNHB en HIBC competitie. Deze zijn te bereiken via:

KNHB: zaalhockey@hcdenbosch.nl

HIBC: hcdbzaalbreedtesport@gmail.com

 

KNHB zaalcompetitie (District Zuid Nederland) 

De taken van de zaalcommissie (KNHB competitie) zijn onder andere: 

– Coördinatie van wedstrijden en trainingen voor de teams die meedoen met de District Zuid competitie van de KNHB; 

– Contact met gemeente ’s-Hertogenbosch over zaalhuur; 

– Communicatie met de contactpersonen van de zaalteams rondom het zaalseizoen. 

Dit jaar worden vanaf 1 december de eerste wedstrijden weer gepland voor de KNHB zaalhockey competitie. Aan deze competitie doen de A1, A2 en MA3 en JA4, B1 t/m B3, C1 t/m C3, D1 t/m D3, A21c en C21c voor jongens en meisjes mee. Ook Dames 1, Heren 1 en een aantal (jong)seniorenteams nemen hieraan deel. Voor de 8-tallen van de mini’s onderzoeken wij momenteel de mogelijkheid om zaalhockey te bieden aan alle teams. De teams die deelnemen betalen een extra zaalcontributie voor competitie en trainingen (voor senioren geen trainingen en dus een lager bedrag).

Communicatie
 
Wij vragen alle zaalteams om één contactpersoon per team door te geven. Alle relevante communicatie over de trainingstijden en competitieschema wordt rechtstreeks met deze contactpersonen gecommuniceerd.

Belangrijke data KNHB competitie

15 November: Publicatie wedstrijdschema 

1 december: Start competitie breedte

7 december: Start competitie top

26 januari: ZNK A-, B- en C-jeugd in Helmond 

1-2 februari: NK top poulefase

8 februari: NK top finaledag

16 februari: Laatste competitiedag

LET OP!: het eerste en laatste weekend van de kerstvakantie zijn ook aangewezen als competitie weekenden.

Contributie KNHB competitie
Voor de deelnemende teams aan de KNHB competitie wordt een contributie in rekening gebracht voor wedstrijddeelname en trainingen. Vooralsnog verwachten we dat deze contributie ongewijzigd kan blijven t.o.v. afgelopen seizoen. De contributie bedroeg toen 85 Euro. Voor de senioren organiseren wij de aanmelding aan de KNHB competitie en de zalen voor de wedstrijden. Ook hiervan proberen we de contributie ongewijzigd te houden (vorig jaar 30 Euro. De trainingen worden door hen naar eigen behoefte zelf georganiseerd en bekostigd.

De contributie wordt half december in rekening gebracht conform de spelerslijst die bekend is op 1 december.

Info in de HCDB app en op de KNHB site
In de app worden t.z.t. alle trainingen en wedstrijden zichtbaar. Daarin is ook terug te vinden of er iemand voor of na je traint zodat je weet of je balken zelf neer moet leggen of op moet ruimen na je training.

Op de KNHB site vind je vanaf november het competitieschema, poule indelingen
( https://www.knhb.nl/kenniscentrum/standenmotor/clubs-teams ) en het competitiehandboek.

Slechte weersomstandigheden
Bij slechte(re) weersomstandigheden geldt:

CODE ROOD: Afgelasting door KNHB. Zaalcommissie belt de zalen af.

CODE ORANJE: Afgelasting door district. Geldt voor het hele district. Verenigingen mogen onderling overeenkomen wel te spelen. Zaalcommissie overlegt met de contactpersonen van spelende teams.

CODE GEEL: Besluit ligt bij verenigingen (geen afgelasting door district). Het rijdende team heeft doorslaggevende stem. Zaalcommissie overlegt met de contactpersonen voor spelende teams.

Hockey Indoor Brabant Cup (HIBC) competitie

Tijdens het winterseizoen wordt er voor de jeugdteams vanaf 4
eteams van A tot en met D een zaalhockey competitie georganiseerd met teams uit Den Bosch, Rosmalen, Vught, Oss, Heesch en Grave. Ieder jaar doen zo’n 80 teams mee. Van HCDB doen ieder jaar vrijwel alle breedtesport-teams (zo’n 23) mee. Voor deelname aan HIBC betaalt een team ongeveer 150 Euro. Trainingen moeten de teams zelf organiseren. Coördinatoren van deze competitie zijn Bart van Gerven en Sanne Braaksma-Wuisman, te bereiken via hcdbzaalbreedtesport@gmail.com. Via dit mailadres kun je je als team ook inschrijven.

Algemene informatie

Zaalhuur 
Voor wat betreft het zelf organiseren van trainingen kun je bij de gemeente ’s-Hertogenbosch terecht via verhuursport@s-hertogenbosch.nl

Zaalmateriaal
Voor wie meedoet aan zaalhockey wordt verwacht in de zalen altijd gebruik te maken van:


-     
Zaalstick en zaalbal
-     Zaalschoenen (binnen aantrekken om de zaal schoon en bespeelbaar te houden voor iedereen
-     Zaalhandschoentje en bitje

Meer info over zaalhockey
Webinar zaalhockey: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/webinar-zaalhockey

Contact

Dit jaar bestaat de zaalcommissie (KNHB competitie) uit de volgende leden: Maaike ter Bekke, Marianne Hougaard, Annemarie Kuiper en Willemijn Schalk. Wij zijn te bereiken via mailadres: zaalhockey@hcdenbosch.nl