Senioren

Welkom op de informatiesite voor seniorleden van HC ’s-Hertogenbosch
HC ’s-Hertogenbosch gaat voor een leven lang hockey. Dit betekent dat we voor onze senior leden verschillende mogelijkheden hebben.
Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over hockeyen bij HC ’s-Hertogenbosch wanneer je 18 jaar of ouder bent.
Voor de senioren hebben we diverse competities, contributies en andere mogelijkheden om te kunnen hockeyen en lid te zijn en te blijven van HC ’s-Hertogenbosch.
Afhankelijk van leeftijd en interesse zijn er ook diverse categorieën.
Voor meer info per categorie zie hieronder.
#Senioren Algemeen
Iedereen die 18 jaar is of ouder kan naar de senioren. Voor de verschillende leeftijdscategorieën zijn er verschillende mogelijkheden:
18 t/m 24 jaar Jong Senioren
Vanaf 18 jaar Senioren
Vanaf 30 / 35 jaar Veteranen (Bij de dames ben je vanaf 30 jaar speelgerechtigd en bij de heren vanaf 35 jaar). Tegenwoordig heten deze competities 30+, 35+ en 45+.

Momenteel hebben wij teams in alle categorieën:
Jong Senioren: 2 heren en 7 damesteams (1ste klasse t/m 5de klasse)
Senioren: 14 heren en 17 damesteams (Res. Hoofdklasse t/m Res. 4de klasse)
Veteranen: 6 heren en 2 damesteams (Res. Hoofdklasse t/m 3de klasse)

Senioren trainen 1 keer in de week 1,5 uur. Daar waar mogelijk en gewenst onder begeleiding van een trainer.


#Jong Senioren
Vanaf 18 tot 25 jaar is er de mogelijkheid in te stromen in een jong seniorenteam. (Vervroegd vanaf 17 kan in overleg met de TC) Deze teams (zowel dames als heren) spelen in een aparte categorie met uitsluitend leeftijdgenoten.
Er zijn diverse klassen, variërend van 1e klasse tot en met 5e klasse. (Bij de dames)
Jong senioren van 18 tot 21 jaar hebben een kleine korting op de contributie. Zie voor de juiste tarieven; clubinfo/ contributie (junioren die vervroegd over gaan betalen het normaal geldende tarief voor junioren)
Jong seniorenteams trainen 1 x in de week 1,5 uur met een trainer.


#Studentent-inloop-training Maandagavond
Ben je student en woon je in Den Bosch? Heb je al eerder gehockeyd en vind je het leuk om met andere studenten door de week te trainen. Dan kan dat op onze club!! Op maandagavond van 20.30-22.00 uur is er een inloopavond. Er is een half veld beschikbaar en wij zorgen voor materiaal (geen trainer) zodat jullie lekker kunnen hockeyen. Zelf zorg je voor een stick, scheenbeschermers en een bitje. Deelname kost €95,- voor een half jaar , je betaald geen inschrijfgeld.
Voor meer informatie kijk kan je mailen naar tc-senioren@hcdenbosch.nl.


#Senioren Donderdagavond
De Donderdagavond competitie is een nieuw initiatief van de KNHB om ook door de week een goed competitie aanbod aan te bieden voor mensen die wel een wedstrijd willen spelen maar dit niet meer op zondag willen. De competitie bestaat uit thuis -en uitwedstrijden die altijd om 20.30 uur beginnen. Daarna is er een gezellige borrel met een hapje en een drankje.
Contributie: Trimlid
Bij de senioren donderdag avond hebben we op HC ’s-Hertogenbosch zowel 1 heren en 2 damesteam spelen.
Beide teams spelen in de 1e klasse. Als er geen wedstrijd is, is er gelegenheid zelf te trainen.


#Dames Donderdagmiddag
Voor dames is er de mogelijkheid om ook op de donderdagmiddag te hockeyen.
Er is 1 damesteam dat in competitieverband iedere donderdagmiddag op een vaste tijd (14.00 uur) een wedstrijd speelt. Aansluitend is er een uitgebreide thee en borrel.
Het team bestaat momenteel uit 12 speelsters en kan nog wel wat versterking gebruiken.
In deze competitie wordt er bij te weinig spelers voor gekozen om 8:8 te spelen op een half veld.


#Trainingsleden
Zowel voor beginners als gevorderden is er de mogelijkheid trainingslid te worden.
Met name als men halverwege het jaar lid wil worden of langere tijd niet meer heeft gehockeyd is dit een manier om weer op te starten
Iedere dinsdagavond wordt er onder leiding van een trainer getraind van 20.30 tot 22.00.
Contributie: Trainingslid
Nieuw is het trainings + lidmaatschap. Hiermee ben je trainingslid en kunt meetrainen met een team of bij de trainingsgroep en daarnaast kun je 3x (legaal) invallen. Voor meer informatie ga naar clubinfo/contributie en lidmaatschap.


#Trimhockey
Trimhockey is een alternatief voor het spelen in competitieverband op zondag. De trimmers van HC ’s-Hertogenbosch vormen een enthousiaste groep van ruim 50 hockeyers van verschillende niveaus: van redelijk onervaren tot vergevorderde. De meeste trimmers zijn tussen de 40 en 55 jaar. Een deel bestaat uit ouders van jeugdleden, maar er zijn ook veel leden die geen hockeyende kinderen hebben.
Maandagavond wordt er in 2 gemengde groepen getraind. De nadruk ligt op het ontwikkelen van techniek en er wordt ook een partijtje gespeeld. Er wordt om 20.30 uur gestart en het duurt tot 22.00 uur. Na iedere training wordt nog gezellig een drankje gedronken. Het is een ongedwongen vorm, waarbij je aanwezigheid niet vereist is, je beslist zelf of je komt trainen of niet. Af en toe worden er wedstrijden georganiseerd tegen andere trimteams uit de buurt.
De doelgroep is: mannen en vrouwen vanaf 35 jaar, liefst met enige hockeyervaring. Nieuwe leden kunnen worden geplaatst als er ruimte is in de trimhockeygroepen.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicole Mallens trimhockey@hcdenbosch.nl


#Sevens/ hockey 7
Op dit moment zijn we bezig om binnen de regio een nieuwe flexibele hockeyvorm op te starten, de SEVENS/ HOCKEY7
Sevens is bedoeld voor hockeyers vanaf 30 jaar die wel willen hockeyen maar niet iedere week/ weekend er mee bezig willen zijn.
Teams bestaan uit 7 spelers (enkel man of vrouw) en spelen op een half veld zonder keeper en zonder scheidsrechter.
Je speelt op 1 avond (vrijdag) een 3 luik van elk 25 minuten.
Er wordt gespeeld in 4 blokken (herfst, winter, lente en zomer) van elk 3 maanden. Hoe vaak er gespeeld gaat worden is afhankelijk van het aantal deelnemende clubs uit de regio. Teams kunnen per periode in en uitschrijven.
We hebben inmiddels 1 damesteam die gaan meedraaien in de competitie. Bij Sevens is er de mogelijkheid 4x per jaar met een team in te stappen.


#Zomeravond en winteravond hockey
Door de club wordt er zowel in de zomer als in de winter op donderdagavond de mogelijkheid geboden om onderling te hockeyen in kleine partijtjes.
Dit zijn mix teams die ter plekke worden samengesteld.


#Flexhockey
Voor spelers die niet clubgebonden willen zijn maar af en toe wel wil meespelen is er nu een flexibel aanbod. Je registreert je eenmalig op de site van Flexhockey (€10,-) en daarna kies je jouw product. HC 's-Hertogenbosch biedt een invalbeurt (€12,50) en een strippenkaart (5x invallen voor €50,-) aan. Meetrainen met een team is echter niet toegestaan. Kijk hiervoor op Flexhockey.nl.


#Niet spelende leden
Onder deze categorie valt momenteel iedereen die tijdelijk niet hockeyt vanwege bv. een blessure, zwangerschap, tijdelijk verblijf buitenland etc.
Maar ook degene die HC ’s-Hertogenbosch een warm hart toedragen en graag lid zijn of blijven na een actieve hockey carrière zodat ze betrokken blijven bij de club.


#Duo-Lidmaatschap
Binnen de club heb je de mogelijkheid om samen met een teamgenoot een duo-lidmaatschap af te sluiten. Hierbij 'deel' je samen een lidmaatschap en speelt dus ook maar de helft van het aantal wedstrijden. Een team moet wel minimaal 12 spelers hebben en een duo mag wel alles meetrainen maar mag slechts de helft van de competitie wedstrijden spelen. Voor meer informatie ga naar clubinfo/contributie en lidmaatschap.


#Teamkorting Senioren
Voor de seniorenteams is er een teamkorting. Het aantal leden in je team bepaald hoe hoog deze korting is. De korting wordt later in het seizoen op de Teampas gestort. Voor meer informatie ga naar clubinfo/contributie en lidmaatschap


#Overige informatie
Van de seniorenteams wordt verwacht dat ze bar- en keukendienst draaien en scheidsrechters leveren voor de wedstrijden op zondag. (Als je thuis speelt, de teams worden hiervoor aangewezen)
Daarnaast zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers die op diverse vlakken kunnen en willen bijdrage aan een gezellige club.
Zo zoeken we nog mensen voor de toernooicommissie senioren, zitten we altijd verlegen om goede trainers voor de jeugd en ook goede scheidsrechters voor de zaterdag bij de jeugd zijn van harte welkom.


Heb je interesse om lid te worden of wil je naar aanleiding van bovenstaande meer informatie stuur een mail naar tc-senioren@hcdenbosch.nl

Aanmelden gaat via de website. Je betaalt 1 x € 60,- inschrijfgeld.