1-10-2021
AL

Statiegeld PET flesjes doneren aan de jeugd

Nieuwsafbeelding
Wist je dat sinds 1 juli van dit jaar er statiegeld wordt gerekend op alle kleine petflessen frisdrank die worden verkocht op onze club. En dat zijn er nogal wat. 

Samen met de invoering zijn we gestart met het separaat inzamelen van de petflessen. In samenwerking met Vrumona (o.a. Pepsi) en Groveko zijn er gele flesvormige afvalbakken geplaatst. Deze zijn speciaal en enkel voor Petflessen bestemd.

Wanneer je een petfles in de daarvoor bestemde gele flesvormige afvalbak deponeert komt dit ten goede aan de jeugdteams van de club. 

30% ingezameld
In totaal is er tot op heden 30% van de verkochte petflessen ingezameld via de daarvoor bestemde afvalbakken. Deze 30% zorgt al voor een mooi bedrag dat ten goede komt aan de jeugd op onze club. 

Zouden we dit met z’n allen naar bijvoorbeeld 65% kunnen krijgen? Dat zou helemaal top zijn. 

Ongewenst ander afval in de gele flessen-afvalbak
Toch hebben we wat betreft deze gele flesvormige afvalbakken ook een andere uitdaging. Het blijkt namelijk dat er ook met regelmaat ander afval wordt gegooid in deze bakken dan de gewenste flesjes, denk bijvoorbeeld aan de kartonnen koffiebekers, plastic bekers, papieren servetjes of etenswaren. Dit betekent dat er behoorlijk wat (vies) uitzoekwerk dient te gebeuren. Dat is nog wel te overzien maar de afvalzakken kunnen worden afgekeurd door het telcentrum waardoor de jeugd/club daarmee inkomsten misloopt.

Daarom het verzoek om de gele flesvormige afvalbakken enkel te gebruiken voor petflessen. 

Overig afval scheiden
Naast het afval dat we al aan het scheiden waren zoals karton en glas zijn we vanaf nu ook gestart met het scheiden van alle plastic verpakkingsmaterialen. Daarmee hopen ook wij weer een bijdrage te kunnen leveren aan een schonere omgeving. Wil je meer hierover weten? Spreek Walter hier eens over aan.

Wat mag wel in de gele fles en wat niet. 
Eigenlijk al het andere afval dan PET-flesjes mag er niet in.