3-6-2021
AL

3 speelweekenden voor jeugd en jongste jeugd

Nieuwsafbeelding
Beste (ouders van) jeugdleden en jongste jeugd,

Zoals jullie wellicht al hebben gehoord, organiseert de KNHB in de weekenden van 12 juni, 19 juni en 26 juni drie speelweekenden tegen externe clubs.

In overleg met de mini-, breedte- en topcommissie is gekeken hoe wij onze jeugdteams optimaal kunnen laten profiteren van deze weekenden. Het zou immers voor alle teams een mooie afsluiting van een bijzonder seizoen zijn.

We hebben daarnaast ook contact gehad met clubs uit de regio. Veel clubs zoals HC Rosmalen, VMHC MOP, VMHC Geel-Zwart, HC Oss en HC Tilburg hebben besloten om een gedeelte (of geen) van hun jeugdteams en jongste jeugd aan te melden voor deze KNHB-competitie. Het gaat dan veelal om de topteams en wellicht de 2e of 3e teams uit de lijn. 

Welke teams van HC 's-Hertogenbosch doen mee?
Na zorgvuldig overleg met de mini-, jeugd-, top- en de breedte-commissie en met omliggende verenigingen hebben wij de volgende teams aangemeld voor de KNHB-regio competitie:

Jongenslijn: JA1, JA2, JB1, JB2, JB3, JC1, JC2, JC3, JD1, JD2, JD3

Meisjeslijn: MA2, MB1, MB2, MB3, MC1, MC2, MC3, MD1, MD2, MD3.

Deze teams spelen een door de KNHB georganiseerde onderlinge competitie van drie wedstrijden. Voor breedte+ zal dit in het weekend van 12 juni in het oude team zijn. Dit alles wordt georganiseerd volgens de op dat moment geldende richtlijnen. Aankomend weekend zal hier meer informatie over volgen.

Waarom deze opzet? 
Omdat omliggende verenigingen gekozen hebben voor het aanmelden van een beperkt aantal teams, is er ook maar een beperkt aantal tegenstanders beschikbaar. Wanneer wij al onze jeugdteams zouden aanmelden, dan is er een risico dat enkele teams niet ingedeeld worden of tegen veel te sterke teams. De kans bestaat ook dat een aantal van onze teams bij elkaar in de poule wordt ingedeeld waardoor het niet verschilt van de interne competitie zoals we die de afgelopen maanden hebben gespeeld. 

Overige jeugdteams en jongste jeugd zaterdag12, 19 en 26 juni
Op 12 juni wordt er nog een wedstrijd intern georganiseerd. Voor de overige jeugdteams en de mini’s is er op zaterdag 19 en 26 juni de mogelijkheid om zelf een tegenstander te zoeken intern of extern. Met verschillende omliggende clubs zijn er contacten bijvoorbeeld Rosmalen, MOP, Geel-Zwart, Oss en Tilburg. 

Heb jij hierover vragen, stuur dan een mail naar clubmanager@hcdenbosch.nl

Heb je al contacten met een tegenstander? Dan kun je via clubmanager@hcdenbosch.nl een veld en tijd aanvragen.