13-10-2020
AL

Midwintercompetitie ipv zaalcompetitie

Nieuwsafbeelding
Vorige week ontvingen alle verenigingen bericht van de KNHB over het hockey in het komende winterseizoen. In veel verenigingen werd al druk gesproken over het wel of niet de zaal ingaan. Ook op onze club.
In het bericht van vorige week staat dat de hockeybond nog steeds van plan is de zaalcompetitie in aangepaste vorm te organiseren en biedt daarnaast een buitenalternatief in de vorm van een midwintercompetitie.

Intern is met de zaalcommissie, top- en breedtecommissies gesproken en zijn alle voors, tegens, mitsen en maren gewikt en gewogen. De sportieve ambities, liefde voor het zaalhockey maar vooral ook de huidige situatie rondom Covid-19, de organisatorische uitdagingen in de zalen en de financiële risico’s hebben we meegenomen in de besluitvorming. We hebben uiteindelijk besloten deze winter deel te nemen aan de midwintercompetitie van de KNHB, dus om buiten te blijven hockeyen. Indien de Hoofdklasse Indoor doorgang vindt, zullen dames 1 en heren 1 daar wel aan deelnemen.

Midwintercompetitie
Teams die meedoen, krijgen een competitie van vijf wedstrijden aangeboden, georganiseerd door de KNHB. Hoe dit KNHB-aanbod er voor onze teams exact uit gaat zien zal in de komende dagen duidelijker worden. De betrokken commissies werken dat verder uit en zullen de teams hierover informeren zodat ieder team kan besluiten eraan deel te nemen. We hopen uiteraard dat veel teams mee zullen doen aan de midwintercompetitie, dat Koning Winter mild zal zijn en we zo met elkaar een veilige, bijzondere en sportieve winterbeleving maken op ons eigen complex aan de Oosterplas.