25-6-2020
AL

Corona, kansen en plezier in bewegen: Hockey!

Nieuwsafbeelding
De trainingscommissie, mini- en jeugdcommissie en veel vrijwilligers, hebben de afgelopen maanden enorm veel werk verzet en daar waar april een onzekere en rustige maand was, ging iedereen eind april in de zesde versnelling om op 29 april te kunnen opstarten met de trainingen voor de mini's en jeugd. 
Dat is fantastisch verlopen: organisatie en opvang vanaf de parkeerplaats, routing naar en van de velden, alerte en toegewijde trainers, ouders die loslaten, veel vrijwilligers en onze trainings-crew, gezamenlijk het blauwe legioen.
Het trainingsschema, vereenvoudigd met minder kinderen op een veld en ruime tijd tussen de trainingen, is in een paar dagen uit de grond gestampt. Veel dank voor de trainers die zich weer hebben aangemeld en deze nieuwe situatie hebben aangepakt! Veel dank aan de ouders die hun kinderen hebben afgezet en deze hebben toevertrouwd aan het blauwe legioen. Fijn dat ze hun team en veld op hun hand hadden staan zodat we teams en trainers konden samenbrengen ­čśë. 

De afgelopen weken hebben ons een aantal inzichten opgeleverd, waar we ook het nieuwe seizoen van willen profiteren. Bijvoorbeeld het gebruik van trainingsmaterialen was vanwege hygi├źne nu anders geregeld. Elk veld heeft een container met trainingsmaterialen. Dat werkt heel goed en geeft veel mogelijkheden voor de teams. 

Een ander positief punt is de herkenbaarheid van trainers en begeleiding. In één oogopslag duidelijk wie verantwoordelijk is en het heeft een professionele uitstraling. Natuurlijk werden jassen en materialen dagelijks gewassen.

Ook nog even aandacht voor de discipline. Alle trainers en spelers kwamen op tijd het veld op, waren voorbereid en verlieten ook weer gezamenlijk het veld, op tijd. Dit heeft voor iedereen veel rust maar ook intensieve en gestructureerde training mogelijk gemaakt. Trainers, spelers en begeleiders hebben hier voordeel van gehad, zeker iets wat we graag willen voorzetten in het post corona tijdperk! 

Tot slot de ouders. We hebben een groot aantal helpende ouders gehad, fysiek op het complex. Samen met de commissies. Maar ook de niet aanwezige ouders hebben ons geholpen. Hoe dan? Het was heel overzichtelijk langs de velden en alle aandacht ging naar trainers en spelers. Spelers waren beter geconcentreerd en trainers ook. Willen we dit zo houden? Ja en nee, want het was ook erg ongezellig dus we willen graag alle ouders weer terug en het verenigingsgevoel weer samen delen. Maar met de vraag om zich bewust te zijn van hun rol en te vertrouwen op de trainers en spelers dat ze plezier hebben op het veld, ook of juist zonder hun ouders ­čśë.

Terugkomend op de begeleiding op het veld van trainers en de organisatie daarvan, we hebben daarin flink wat hulp gehad de afgelopen weken en willen ook graag dat ouders ons in het nieuwe seizoen komen helpen. Meld je hiervoor aan bij mailto:trainingen.breedte@hcdenbosch.nl

Als afsluiting wil ik graag de trainingscommissie noemen. Als eerste, speciale aandacht voor Pascal Claveaux, hij gaat ons aan het einde van dit seizoen verlaten en zijn carri├Ęre elders voortzetten. Hij heeft het afgelopen jaar een frisse wind laten waaien over de trainingen en de trainingscommissie en veel voor elkaar gekregen. Hartelijke dank voor je energie en inzet en heel veel succes! Mark Landman zal zich volledig gaan richten als Hoofd Opleidingen op het opleidingen plan met daarin de HT1, 2 en 3 opleidingen van onze trainers. Jacobijn Houx en Joost Brouwers behouden hun rol in de trainingscommissie, voor resp. breedte jeugd en mini's.

De trainingscommissie zal het komende jaar worden versterkt door Thom Kuijsters. Hij wordt hockeymanager en wordt verantwoordelijk voor het trainingsschema, is het 1e aanspreekpunt voor de trainingscommissie, alle contracten met trainers en gaat zich ook richten op nieuwe hockey activiteiten voor ledenwerving. Dit betekent dus dat we nog een vacature open hebben voor een technisch manager.

Tot slot nog een grote dank voor onze mini en jeugdcommissie. Het besluit om dit seizoen al een start te maken met het volgend seizoen, is voor velen even wennen maar dit maakt het wel mogelijk om teams al samen te brengen, coaches te vinden en andere teamrollen te verdelen. Dit zal zeker de aanloop naar het nieuwe seizoen ten goede komen. De commissies hebben daar veel werk voor verricht in korte tijd en de nieuwe indeling is natuurlijk geen vanzelfsprekendheid zonder de lentecompetitie. 

Fantastisch dat we samen sterk staan en het maximale eruit gehaald hebben voor onze leden: vanaf 29 april nog 11 weken training en hockeyplezier, op een heel gemoedelijke en gedisciplineerde manier. Fijn dat we als club zo onze bijdrage hebben kunnen leveren aan een gezond, sportief en plezierig sportmoment in een uitdagende tijd. 

Gerelateerd nieuws