16-10-2019
AL

Positief en veilig sportklimaat

Nieuwsafbeelding
Op zondag 13 oktober, in de rust van de dameswedstrijd tegen SCHC, vond op onze club de Kick-off plaats van het project Positief en Veilig Sportklimaat. Voor dit initiatief van de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Bernheze, Meierijstad en GGD Hart voor Brabant is Lieke Hulsen namens HCDB 'ambassadeur', samen met sporters van FC Den Bosch en New Heroes. Tijdens de kick-off werd het telefoonnummer voor de gratis hulplijn gelanceerd. Ook werd de poster van Lieke, die gebruikt wordt in de campagne, onthuld.

We hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid om een veilige en positieve sportomgeving te creëren en om te handelen als het mis gaat. De cijfers liegen er niet om: 1 op de 8 sporters geeft aan te maken gehad te hebben met grensoverschrijdend gedrag, verbaal of fysiek.

Nieuw Regionale hulplijn
Ook op onze vereniging willen we dat mensen zich veilig en betrokken voelen, iedereen moet gewoon blij worden van sporten en bewegen. Daarom is het belangrijk te zorgen voor een Positieve Sportcultuur, dat we het bespreekbaar maken en hulp bieden binnen de club.

Word je toch onverwachts geconfronteerd met een situatie waar sprake kan zijn van 
grensoverschrijdend gedrag? Weet je niet bij wie je terecht kunt, of vind je dat te spannend binnen de club. BEL DAN! Een held belt! 088-368681. 

Zo werkt het
Vanaf 1 september 2019 kan iedereen 24 uur per dag, 7 dagen in de week, contact 
opnemen met een gratis hulplijn via 088-3686813.
Deze hulplijn wordt bemenst door ervaren externe vertrouwenspersonen van de GGD 
Hart voor Brabant. Dit zijn getrainde mensen die goed kunnen luisteren en die graag met je meedenken.
Elke vraag is welkom, dus aarzel niet. Beter een keer te veel dan een keer te weinig 
gebeld.