14-8-2019
AL

EK Masters Hockey in Krefeld

Nieuwsafbeelding
Na vorig jaar het WK in Barcelona, is dit jaar weer het EK Masters Hockey aan de beurt. De nationale teams dames en heren van 35 t/m 59 jaar treffen elkaar op dit hoogste Europese podium.

Dit jaar is het EK Masters Hockey uitgesplitst over twee toernooien. Het EK voor 35+, 40+ en 45+ wordt gehouden van 22 t/m 28 juli op HC Rotterdam. Het EK voor 50+ en 55+ wordt gehouden van 8 t/m 17 augustus op de hockeyvelden van Krefeld. En aan dat laatste toernooi spelen Sandra Sauvé en Heleen Edzes mee in het team 55+.

Op donderdag 8 augustus speelde Dames 55+ hun openingswedstrijd tegen Alliance (een geroutineerd gemengd Engels team, samen met de Nederlandse dames op de foto) en won die zonder problemen met 4-0. Op zaterdag werd met 2-0 verloren van de Engelse dames.
Een dag later hadden ze Wales als tegenstander. Deze dames maken veel indruk en geluid als supporter. Nederland kwam heel snel op 1-0 en wist dat vast te houden om in de laatste minuut de tweede te scoren en zo de winst binnen te halen.

Op dinsdagochtend om 10 uur stond de wedstrijd tegen Duistland op het programma.
Dames 55+ speelde de kwartfinale overtuigend uit door met 4-0 van de Duitse dames te winnen. Vrijdag volgt de halve finale tegen Schotland.

Sandra en Heleen, veel succes gewenst met het vervolg. We houden de verrichtingen van jullie en je team in de gaten.