14-9-2018
AL

SPELREGELCURSUS

Nieuwsafbeelding

Om de kwaliteit van fluiten bij HC ’s-Hertogenbosch te verbeteren willen we graag iedereen betrekken en vooral ook de ouders. Dat kan door zelf te gaan fluiten (oefenwedstrijden of competitie) of door beginnende scheidsrechters te helpen om beter te worden. Lijkt een van beide je leuk of wil je de spelregels gewoon leren, kom dan volgende week naar de spelregelcursus en laat je uitleggen hoe het spelletje werkt. En waar spelers of scheidsrechters op moeten letten.

Inschrijven?


Je kunt je inschrijven voor een van de cursusavonden die volgende week starten. Bij voldoende inschrijvingen gaat deze ook echt door, dus het kan zijn dat we je naar een andere avond doorverwijzen. Je kunt meerdere opties aangeven, maar je wordt op 1 avond geplaatst. Het is ook mogelijk om de 2 avonden te gebruiken als opfriscursus!

De cursus voor ouders en senioren bestaat uit 2 cursusavonden in de RaboLounge. Deze starten (na de cursus voor jeugdleden) om 20:45 uur en duren tot ongeveer 22:00 uur. Er zijn 4 mogelijkheden:

  1. Maandag 17 september + maandag 24 september
  2. Dinsdag 18 september + dinsdag 25 september
  3. Woensdag 19 september + woensdag 26 september
  4. Donderdag 20 september + donderdag 27 september

Examen

De examens bestaan uit 20 vragen veldhockey, 6 vragen praktijk veldhockey en 4 vragen zaalhockey. Net als andere jaren is in de opmaak rekening gehouden met dyslectici en dienen alle kandidaten het examen schriftelijk te maken. Verder zijn er vragen opgenomen waarbij de kandidaten onderscheid moet kunnen maken van twee op elkaar lijkende (spel) situaties. Twee aandachtpunten van de nieuwe examens zijn de opzettelijke overtredingen en de verantwoordelijkheden van de scheidsrechter. Bij maximaal 8 fout ben je geslaagd.

Er zijn nu 3 examendata bekend te weten:

  • Dinsdag 2 oktober
  • Dinsdag 9 oktober
  • Woensdag 10 oktober

De examens zijn in 2 ronden, te weten 19:00 en 20:00 uur.

Schrijf je in via onderstaande link.

https://datumprikker.nl/pwxnmauqv9tcvr8a