11-4-2018
AL

HC ‘s-Hertogenbosch legt Jelle Galema vast voor 3 jaar

Nieuwsafbeelding
Onze club heeft overeenstemming bereikt met Jelle Galema om de komende drie seizoenen uit te komen voor ons vaandelteam Heren 1.

Jelle Galema komt over van Oranje Rood. Onder meer met het vastleggen van Jelle wordt de selectie competitiever en zet het team een belangrijke stap om het gat met de topteams definitief te dichten. 
De hereniging van Jelle met zijn jeugdcoach Eric Verboom is een reden geweest om voor HC ‘s-Hertogenbosch te tekenen. Daarnaast geeft Jelle aan een nieuwe impuls te willen geven aan zijn carrière met nieuwe doelstellingen en ambities.

Coach Eric Verboom is blij met de komst van Jelle: "De ervaring van het winnen die Jelle heeft opgedaan in het verleden kan de ploeg een enorme stimulans geven. Met Jelle hebben we iemand binnengehaald die het klappen van de zweep kent en een perfecte mentaliteit heeft. Zijn meerwaarde voor de ploeg zal direct zichtbaar zijn.” 

De ploeg voor komend seizoen is met het vastleggen van Galema nog niet compleet. Met de toenemende druk van de internationale hockeykalender is een ploeg die in de breedte goed is een ‘must’ om voor de prijzen te kunnen spelen. 
Jelle heeft tijdens de gesprekken met de club aangegeven dat de overgang een lastige keuze is. Oranje Rood (voorheen Oranje Zwart) heeft hem in staat gesteld international te worden en met de club heeft hij landelijk en Europees om de prijzen gespeeld. Hij is er dankbaar voor en trots op dat hij voor de club uit Eindhoven heeft mogen uitkomen.

Jelle kijkt uit naar de toekomst bij HC ‘s-Hertogenbosch: "Privé en sportief kom ik de komende jaren nieuwe uitdagingen tegen, het geeft me nieuwe energie waar ik erg naar uitkijk”.  

foto: Frank Reelick