Raad van Advies

RAAD VAN ADVIES stelt zich voor
Ten einde als vereniging een goede tred te kunnen blijven houden met alle belangrijke ontwikkelingen en veranderingen in onze omgeving met het oog op onze continuïteit (o.a. binnen het publieke domein, de context van het bedrijfsleven en uiteraard ook op het gebied van Topsport) heeft het bestuur ervoor gekozen een Raad van Advies te benoemen, die het bestuur gevraagd en ongevraagd van advies zal voorzien. Dit was reeds een langer gekoesterde wens, immers als bestuur staan we voor een vereniging die openstaat zowel naar haar leden als de samenleving eromheen en daarbij vragend te werk gaat. Het is de bedoeling dat het bestuur en de Raad van Advies in ieder geval twee keer per jaar bij elkaar komen. Als bestuur zijn wij verheugd dat wij de volgende personen bereid hebben gevonden om in deze Raad van Advies zitting te nemen. Zij stellen zich hieronder aan u voor:Minke Booij
Ik ben Minke Booij, directeur van Spieren voor Spieren, een stichting met als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Na mijn topsportcarrière heb ik diverse functies bekleed binnen de sport, zoals Manager Vrouwenvoetbal voor de KNVB (t/m EK 2017) en sinds 2017 ben ik lid van de Raad van Toezicht van BrabantSport. Met Derk heb ik 2 zoons die helaas niet hockeyen.
Al meer dan 35 jaar ben ik lid van Hockeyclub ’s-Hertogenbosch, begonnen in E5 en in 2008 met de 11e landstitel en 9e Europa Cup titel afscheid genomen van dames 1. Alle dromen die ik had, heb ik mede dankzij de club kunnen realiseren, met Olympisch Goud als het grote hoogtepunt. Daarnaast geweldige mensen ontmoet en zoveel vrienden gemaakt. De club zit in mijn hart. Het is heel lang mijn tweede thuis geweest en nog altijd kom ik er graag. Ondanks de vele veranderingen en ontwikkelingen sinds 2008, voel ik me er nog altijd thuis en ben ik ontzettend trots op de unieke combinatie van topsport en recreatie binnen de club. Ik wil er vanuit de Raad van Advies voor zorgen dat elk lid geweldige ervaringen beleeft en trots is op deze mooie, unieke club.

Marc Bozon
HC Den Bosch vormt voor mij een belangrijke plek in ’s-Hertogenbosch en ik heb altijd enorm veel bewondering gehad voor de succesvolle combinatie van breedtesport en absolute topsport. Als lid van de Raad van Advies hoop ik van derhalve van waarde te mogen zijn voor de club, het bestuur, haar leden, vrijwilligers, sponsoren en alle andere stakeholders.
Kort wat over mezelf, ik ben 53 jaar, getrouwd met Bea en we hebben een 3-tal kinderen die allen hockeyen. Ik speel zelf al bijna 25 jaar bij HC Den Bosch, thans in Veteranen A. Ik heb in het verleden een aantal jaren onze kinderen gecoacht en ook ben ik alweer een tijdje sponsor met mijn bedrijf. De verbinding met de club komt verder tot uiting in de bestuursfunctie die Bea de afgelopen zes jaar heeft vervuld en in mijn oom Theo Kronenburg die in het verleden voorzitter is geweest.
Naast het leiden van mijn eigen onderneming, vervul ik tal van vrijwillige bestuurs- en andere functies bij diverse organisaties in de regio ’s-Hertogenbosch. Dit betreft met name organisaties in het bedrijfsleven, de cultuursector, overheid en een paar maatschappelijke instanties en initiatieven. Derhalve heb ik een groot netwerk mogen opbouwen en met die achtergrond streef ik er ook naar het een ander te kunnen betekenen voor HC ‘s-Hertogenbosch.

Bart Eigeman
In 2004 startte onze middelste dochter op 10-jarige leeftijd in de D5. Ik mocht trainer-coach zijn. En dat ben ik sindsdien gebleven, afwisselend ook bij de jongste en nu al weer 6 jaar bij onze oudste van de 3 dochters. Zij is 28 en speelt in Dames 14. Trainer-coach zijn sluit aan bij mijn passie: het beste uit mensen halen en daar samen plezier en voldoening aan beleven.
Ook in mijn werk ben ik bezig met ondersteuning en ontwikkeling. Ik boor drijfveren van mensen aan omdat mensen altijd hun eigen instrument zijn. Dat vraagt dat ieder weet hoe hij/zij klinkt. Zeker als je met anderen gaat samenspelen. Ik doe dat werk nu 9 jaar als zelfstandig ondernemer. Daarin mis ik de verantwoordelijkheid om het samen aan resultaat te bouwen. Dat heeft mij sinds 1 december jl. dien besluiten mij voor 4 dagen per week te verbinden aan GroenLinks. Daar ben ik senior advisor voor alle wethouders-burgemeesters-gedeputeerden die deze club in het land heeft. Advies op inhoud, strategie en loopbaanontwikkeling. Ik heb daarbij de bagage van 11 jaar wethouder zijn in ’s-Hertogenbosch (van 2001-2012).
Ik ben vrijwillig verbonden aan allerlei organisaties in de stad: o.a. kinderopvang, speciaal onderwijs, dagbesteding voor mensen in kwetsbare situaties (Loods) en kunsten-cluster WILLEM TWEE. Ik loop graag mee in de intocht van Oeteldonk, loop het hele jaar hard en in de zomer loop ik me graag los van de drukte door hoogte in de bergen te zoeken.
Waarom zet ik me graag in voor de Raad van Advies? Ik ken de club van binnenuit als een gemeenschap. Ik draag er graag aan bij ook van buiten naar binnen te kijken. Hoe kan HCDB nog beter verbonden zijn met en ervaren worden in de Bossche gemeenschap?


LINK NAAR HET REGELEMENT RAAD VAN ADVIES