Healthness

HCDB Sociaal Fit Programma

Sportaanbod op HC ‘s-Hertogenbosch voor 60+. 


HCDB introduceert Sociaal Fit programma met leuke beweegpakketten.

Speciaal voor de doelgroep 60+  heeft HCDB verschillende beweegpakketten. Bent u toe aan extra beweging of op zoek naar iets nieuws? Doe dan gezellig mee en sluit aan bij de pakketten die vanaf volgende week starten. U kunt vrijblijvend 3 keer deelnemen. Daarna hopen we natuurlijk dat u in beweging blijft. Graag nodigen we u uit om een van de beweegpakketten uit te proberen.

Beweegpakketten HCDB Sociaal Fit programma 60+

Zeker bewegen
Zeker bewegen is misschien niet voor iedereen meer zo vanzelfsprekend. Met het ouder worden ervaart men ook steeds vaker problemen bij alle daagse leefsituaties. Met het Zeker bewegen programma blijft u niet alleen lekker fit. U blijft ook zeker in uw bewegingen. U moet er toch niet aan denken dat u struikelt over een losse tegel, uit balans raakt door een speelgoed autootje van uw kleinkind of welk klein ongelukje dan ook. Met ‘Zeker bewegen’ werkt u aan uw fitheid en bent u gezellig met anderen actief.

Wanneer: donderdag 11 mei, 18 mei, 1 juni, 8 juni en 15 juni
Tijdstip: 10.00-11.00
Kosten: €10 voor 6 weken
Door: Frans van Gent – Beweegspecialist

Bootcamp 60+
Heerlijk in de buitenlucht actief zijn. Bij een Bootcamp gebruik je de materialen langs de Oosterplas om lichte krachttraining te doen. De variatie in bewegen zorgt ervoor dat je heerlijk fit bent en blijft. Samenwerking en actieve uitdaging zijn de sleutelwoorden voor deze leuke activiteit.

Wanneer: maandag 1 mei, 8 mei, 15 mei
Tijdstip: 11.15uur
Door: Bart Blom, Healthness Center van Lith

Nordic Walking
Heerlijk actief wandelen rondom de Oosterplas met Nordic Walking stokken. Je wandelt in diverse tempo’s, afstanden en ondergronden op je eigen niveau. Ongemerkt bouw je hiermee je conditie op en verbeter je je fitness niveau. De instructeur is een deskundige begeleider die je op een veilige en verantwoorde manier bijstaat bij opbouw van je conditie. Ook met een lichamelijke beperking kan je zeer zeker profiteren van deze laagdrempelige mogelijkheid om klachten te verminderen en lichamelijk in een betere conditie komen!

Wanneer: woensdag
Tijdstip: 9.30 – 10.30uur
Door: Bart Blom, Healthness Center van Lith 
Waar:  verzamelen HC ‘s-Hertogenbosch parkeerplaats

Lady Fit
Lekker sporten met je vriendinnen of nieuwe bekenden. In dit Ladies Only sportaanbod speelt leeftijd geen rol, het programma wordt op maat aangepast aan ieders niveau. Je kunt eenvoudig instappen, deze multiculturele groep is al actief en heeft plek voor meer dames.

Wanneer: Woensdag
Tijdstip: 11.00 – 12.00uur
Door: Sascha van Lith, Healthness Center van Lith 
Waar: HCDB Healthness Center van Lith
 
Het HCDB Sociaal Fit programma is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank. Kosten deelname 20 euro per maand.

Kunnen we op uw deelname rekenen? Stuur dan een mail clubmanager@hcdenbosch.nl

HCDB Sociaal Fit richt zich ook op andere doelgroepen, zo organiseren we ook Judo, Dans en Atletiek voor de hockeyende jeugd. Wist je al dat je een betere hockeyer wordt door ook juist andere sporten te doen?

Van Lith Healthness

Naast het HCDB social fit programma biedt Van Lith Healthness een breed aanbod aan trainings- en fitheidsprogramma's.  Zie hieronder een overzicht. Voor meer informatie kunt u altijd de website van Van Lith Healthness bezoeken.

Personal training

Individuele aandacht tot in ieder detail. Onze personal training is de meest effectieve en resultaatgerichte manier om uw doelen te bereiken! Ideaal om fitter te worden, af te vallen of gewoon lekkerder in uw vel zitten. Tijdens de 1 op 1 sessies haalt uw personal trainer samen met u het maximale uit iedere training. Van Lith Healthness Center heeft de beschikking over 2 goed geütiliseerde trainingsruimtes en daarnaast is er de mogelijkheid op een locatie naar keuze te trainen, bijvoorbeeld buiten of gewoon bij u thuis. Er zijn verschillende abonnementen mogelijk. U kunt ervoor kiezen om 1, 2, of zelfs 3x per week met een personal trainer aan de slag te gaan.

Personalized training

Personalized training is iets anders dan personal training. U traint wanneer het u uitkomt. Gewoon lekker thuis of op uw eigen sportschool. U maakt hierbij gebruik van de "My Wellness app”.

De personal trainers van Van Lith Healthness Center maken speciaal voor u een individueel trainingsprogramma. Middels de app is dit trainingsprogramma te zien op iedere pc, laptop, tablet of mobiele telefoon. Alle oefeningen worden getoond met duidelijke video instructie en mocht u vragen hebben, kunt u op een makkelijke manier via deze app contact opnemen met uw trainer.

Er zijn verschillende abonnementen mogelijk, waarbij we minimaal 1x per 6 weken uw trainingsschema aanpassen. Afhankelijk van uw vooruitgang! Deze manier van trainen is speciaal geschikt voor mensen die eigenlijk geen personal trainer nodig hebben, maar het wel fijn vinden met een  trainingsschema op maat te werken.

HIT(high intensity training)

Deze trainingen zijn afwisselend en leuk. Het is een high intensity training (HIT), welke over het algemeen als pittig wordt ervaren! Een uur lang komen er een flink aantal oefeningen aan bod, waarbij het hele lichaam wordt getraind.

Denk hierbij aan squats, push-ups, verschillende buikspieroefeningen en diverse andere oefeningen.

Iedere training is anders! Ervaar zelf hoe het trainen in groepsverband motiveert en stimuleert om door te gaan waar u normaal snel zou opgeven. Plezier is tijdens deze trainingen ook erg belangrijk. Deze trainingsvorm geeft snel resultaat, zowel voor kracht en een betere conditie. Hoewel iedereen dezelfde oefeningen doet, is er door de geringe groepsgrootte voldoende mogelijkheid voor individuele aandacht.
1,2 of 3x per week is mogelijk.

SkiFit

Wilt u uw ski- en/of snowboard vaardigheden verbeteren en fit op wintersport? Dan is dit programma uitermate geschikt voor u! Dit programma is seizoen afhankelijk en wordt alleen gegeven in de maanden november tot maart.

Het SkiFit programma is ontwikkeld door fysiotherapeuten en personal trainers met als doel om vol vertrouwen van elke berg en/of piste af te kunnen skiën of boarden.

Jaarlijks gaan er ongeveer 1 miljoen Nederlanders op skivakantie. Velen van hen beginnen ongetraind aan de wintersport, terwijl er juist veel gevraagd wordt van uw spieren en conditie. Tijdens het skiën of snowboarden worden andere spieren gebruikt dan bij uw reguliere dagelijkse bewegingen.

SkiFit is een trainingsprogramma waarin we spierkracht en uithoudingsvermogen verbeteren. Juist de spieren waarvan veel wordt gevraagd tijdens de wintersport, worden getraind, zodat u de kans op blessures vermindert en soepel de berg af gaat!

Medische training

Het effect van fysieke training bij chronische aandoeningen wordt steeds duidelijker. Met individuele aandacht voor uw klachten wordt een trainingsschema op maat ontwikkeld. De begeleiding staat geheel onder controle en supervisie van onze fysiotherapeuten.

Met speciale aandacht voor de voor u zo belangrijke specifieke punten, kan er grote invloed op uw gezondheid worden uitgeoefend. Samen met de fysiotherapeut verhoogt  u op een verantwoorde manier de belastbaarheid van uw lichaam. U zult merken dat u iedere week sterker, energieker en fitter wordt. Deze abonnementsvorm is uitermate geschikt bijvoorbeeld voor mensen met langdurige pijn-, nek- of rugklachten en voor mensen met een chronische aandoening, zoals reuma, COPD, diabetes of Parkinson.

Pre season training

Zowel voor recreatieve als voor topsporters bieden wij in de zomer en winter een pre-season programma aan. Een intensief programma waarbij u 2x per week u kracht, conditie of flexibiliteit verbetert.

Onder professionele begeleiding werkt u aan een succesvolle voorbereiding op het nieuwe wedstrijdseizoen. Het programma bestaat vanzelfsprekend uit een uitgebreide intake en "performance” test.

90 Days of Healthness

Het absolute paradepaardje van ons Healthness center! Fitter, sterker en slanker in 90 dagen?!?

In dit traject begeleiden we u in 90 dagen naar het bereiken van uw persoonlijke doel. Na een uitgebreid intakegesprek en een specifieke meting en weging weet u precies hoe fit u bij aanvang bent en wat u van de rest van het programma kunt verwachten.

Volg 90 dagen met complete toewijding een totaalconcept en bereik uw persoonlijke doel.

‘90 Days of Healthness’ is een onderscheidende aanpak met persoonlijke begeleiding in Small Group Trainingen. (verwijzing naar boven)

Geen enkele training is hetzelfde en steeds opnieuw wordt u uitgedaagd om uw eigen grenzen te verleggen, ongeacht uw aanvangsniveau. De manier van trainen die Van Lith Healthness Center u aanbiedt is efficiënt, effectief en doelgericht!

Het programma bestaat uit:

een uitgebreid intakegesprek;
kick off meeting
persoonlijk voedingsadvies
36 Small Group Trainingen in 3 fases: techniek, build up en level up (o.b.v. minimaal 3 per week)
3 x lichaamsanalyse, weging en meting
4 food & lifestyle workshops
3 uitdagende outdoor trainingen
toegang tot de besloten Facebookgroep
logboek met tips en adviezen

Nordic Walking

Nordic Walking is wandelen met speciale stokken (poles), hierdoor wordt het wandelen effectiever doordat u arm-, been, rug- en buikspieren intensiever gebruikt. Ideaal voor conditieverbetering en gewichtsvermindering door het hoge energieverbruik.

Nordic Walking is ook zeer geschikt voor hart- en vaatpatiënten, bij diabetes en reumaklachten. Wij bieden in ons centrum 2 verschillende workshops aan.

In de beginners-workshop ligt het accent op de juiste techniek, een goede coördinatie, het goede ritme en het juiste effect. Ook wordt er advies gegeven waar men op moet letten bij aanschaf van de poles. Na deze beginnersles bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar de vervolgcursus.

In de vervolgcursus ligt het accent meer op het verbeteren van de conditie maar wordt ook regelmatig aandacht besteed aan de techniek. De vervolgles bestaat uit een warming up en wordt afgesloten met een cooling down. De kern van de les bestaat afwisselend uit intervaltraining, looptraining met afwisselende tempo’s, behendigheidstraining, circuit training  of conditieoefeningen, waarbij zowel gebruik wordt gemaakt van van pionnen als van wat het terrein biedt.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag informatie aan bij Sascha van Lith via sascha@vanlithhealthness.nl   

 
We hopen je te zien!