Keeperschool


Welkom op de Keeperschool 's-Hertogenbosch
"Keepen is cool!"

De Keeperschool van Hockeyclub 's-Hertogenbosch vindt dat een speciale groep spelers speciale aandacht verdient. Want wie zijn die helden en heldinnen die in weer en wind met bevroren tenen en vingers of met het zweet onder de helm als schietschijf in het doel gaan staan. Die altijd met een zware tas moeten sjouwen, die nog halverwege veld 7 staan terwijl de rest al aan de limonade of andere drankjes zitten. Het zijn de helden die nooit eens een weekendje weg kunnen, maar die er met één fantastische redding ervoor kunnen zorgen dat je een wedstrijd wint.

Natuurlijk: DE KEEPERS
Speciaal voor de keepers is in juni 2010 de Keeperschool opgericht. Voor alle keepers van Hockeyclub 's-Hertogenbosch vanaf de mini's t/m de veteranen.
De Keeperschool is zowel op het veld als in de digitale wereld actief. Alle jeugdkeepers hebben een eigen whatsappgroep voor de laatste aan en afmeldingen voor de trainingen en wij hebben tevens een eigen Facebookpagina (https://www.facebook.com/Keeperschoolhcdb). Bomvol met foto's filmpjes en nog veel meer !!

Wil je meer weten over de Keeperschool mail dan naar keepers@hcdenbosch.nl

Ambities
De ambities van de Keeperschool Hockeyclub 's-Hertogenbosch zijn:
• Van de mini-jeugd tot de A-jeugd keepers stimuleren, motiveren en opleiden.
• Werven en opleiden van gemotiveerde keepertrainers voor alle teams.
• Het bewaken en onderhouden van het keeperstrainingsplan van mini t/m veteranen.
• Materiaal- en kluisbeheer voor alle jeugd-, senioren- en veteranenteams.
• Organiseren van clinics, evenementen en trainingsdagen voor keepers en hun trainers.
• Duidelijk aanspreekpunt zijn voor alle keepers.
• De groep keepers binnen de hockeyclub als één groep profileren, stimuleren onderlinge contacten. Bij elkaar brengen.
• Regionaal als Hockeyclub 's-Hertogenbosch een belangrijke rol spelen in training en selectie van hockeykeepers.

Materiaal
De Keeperschool is verantwoordelijk voor de uitgifte, het beheer en onderhoud van al het materiaal voor alle keepers van de hockeyclub. Van mini t/m veteraan. Ons uitgangspunt is dat ALLE keepers spelen met de juiste, passende en veilige spullen.

Heb je als keepers van Hockeyclub 's-Hertogenbosch problemen met je spullen meldt dat dan direct via keepers@hcdenbosch.nl. Wij doen dan ons best om je direct te helpen.

Training
De Keeperschool is tevens verantwoordelijk voor alle trainingen van de (mini)jeugd. Op diverse dagen van de week worden er keeperstrainingen verzorgt. Op vrijdagmiddag zijn de mini's en D8-tallen aan de beurt. De keepers worden nauwgezet gevolgd in hun keeperscarrière om zo een goed mogelijk persoonlijk trainingsplan op te zetten. De trainingen worden verzorgt door trainers die allen in het bezit zijn van het KNHB certificaat voor keeperstrainer. Deze trainers worden op hun beurt weer gecoacht en begeleid door professionele begeleiders.

Regionaal
De Keeperschool wil in de toekomst ook een regionale rol op zich nemen in de opleiding en begeleiding van hockeykeepers en de keeperstrainers. Samen, met meerdere clubs kan je in onze ogen meer uit de keepers trainers halen door samen te werken. De Keeperschool wil dan ook in de toekomst een grotere rol spelen bij het organiseren van cursussen, trainingen, evenementen en clinics speciaal gericht op hockeykeepers en de keeperstrainers.Contactpersoon
Denk je dat keepen wat voor jou is of wil je meer weten, neem dan contact op met de Keeperschool (Jan van Onzenoort) via keepers@hcdenbosch.nl of 06-22666440.