LG-hockey

NIEMAND MEER BUITENSPEL
Ons motto luidt: "gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet!”
 


Doelgroep
LG-hockey is bedoeld voor jongeren (8-24 jaar), niet rolstoelafhankelijk, die zich primair vanwege hun lichamelijke beperkingen niet kunnen meten met leeftijdsgenootjes binnen een regulier hockeyteam. 
De samenleving is er steeds meer op gericht om mensen met een beperking zoveel mogelijk te integreren in de huidige maatschappij. In de sport krijgt deze integratie steeds meer aandacht, want ook voor mensen met een beperking is sport van belang. 
De vereniging, die zich maatschappelijk verantwoordelijk voelt, creëert een plaats binnen de vereniging voor kinderen en jeugdigen met een lichamelijke beperking. Bij het aanleren van de hockeyvaardigheden moet het accent niet liggen op de beperking, maar op dat wat binnen hun mogelijkheden ligt. In principe wordt er uitgegaan van de normale regels, technieken en tactieken die gelden binnen het reguliere hockey. 
 
Veiligheid
Een belangrijk uitgangspunt bij ieder activiteitenaanbod is veiligheid, uitnodigend en speelbaar.
 
Waar en wanneer
Op ons complex trainen wij op woensdagavond van 18.00-19.30 uur. Tijdens deze trainingen worden de technische en tactische vaardigheden van het hockeyen aangeleerd. Vanaf seizoen 2007/2008 wordt er in de landelijke LG-competitie meegespeeld. In seizoen 2013-2014 is het LG-team van Den Bosch landskampioen geworden bij de zestallen! In het seizoen 2014-2015 starten we de competitie met twee teams: 6-tallen en 8-tallen.
Waar mogelijk worden er onderlinge wedstrijden georganiseerd. De KNHB en Dirk Kuyt Foundation organiseren ieder jaar voor alle G- en LG-teams een landelijk veldhockeytoernooi.
 
Interesse
Om iedereen een indruk te geven wat LG-hockey inhoudt wordt er 3x een proeftraining gegeven. Deze training is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Wel even aanmelden bij de contactpersoon. HC ’s-Hertogenbosch zorgt voor hockeysticks en ballen tijdens deze proeftrainingen. Mocht je na deze trainingen lid willen worden dan kun je je inschrijven via het inschrijvingsformulier. De contributie voor het seizoen 2016-2017 bedraagt 186 euro.
 
Contactpersoon
Denk je dat LG-hockey wat voor jou is of wil je meer weten neem dan contact op met Sascha van Lith, tel: 073-6410009 of Mobiel 06-21 555 786