11-10-2017
AL

Hockey voor iedereen en het begint bij jou!

Nieuwsafbeelding
Vandaag hijsen we op de club de regenboogvlag.
Jezelf kunnen zijn, het beste uit jezelf halen en vooral plezier hebben in hockey. Dat is wat iedereen wil, ongeacht religie, achtergrond, huidskleur of seksuele voorkeur.
(vervolg onder de foto)


Binnen de hockeywereld is er een stevige basis voor veiligheid en sportiviteit. Dit wordt ook bevestigd door de cijfers van het aantal gespeelde wedstrijden, gegeven kaarten en incidenten in de afgelopen seizoenen van de KNHB. 

Maar is deze stevige basis voor veiligheid en sportiviteit voldoende om te zorgen dat iedereen zichzelf kan en mag zijn binnen onze vereniging?
Uit een Mulier onderzoek over homoacceptatie in de sport blijkt dat ‘homo’ het meest gebruikte scheldwoord is in de sportwereld. 

Wanneer je als jonge hockeyer of hockeyster nog in de kast zit, maar ook als je er al voor uit bent gekomen is het niet fijn om dit woord in negatieve zin te horen. Het wordt geroepen als je een slechte pass hebt gegeven, niet hard genoeg gelopen hebt, een verkeerde beslissing als scheidsrechter hebt gemaakt… het wordt in ieder geval nooit in een positieve context gebruikt in de sport. Het kan ervoor zorgen dat je je als LHTB-er (Lesbienne, Homo, Transgender, Biseksueel) uitgesloten voelt en soms ook onveilig. 

Velen kiezen ervoor om er dan maar niet voor uit te komen dat ze homo of lesbienne zijn en zich in plaats daarvan te conformeren aan de rest. Dit speelt zich vaak af waar je bij staat. Vaak herken je signalen niet en blijft het onzichtbaar. Kijk eens binnen onze vereniging, hoeveel homoseksuele mannen en vrouwen ken je? 

Als bestuurder, trainer, coach, speler, scheidsrechter, ouder en publiek is het belangrijk al dit soort gedrag tijdig te signaleren en actie te ondernemen. 
Iedereen op en rond het hockeyveld speelt hierin een rol, kortom: tijd om ervoor te zorgen dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. 

Hockey voor iedereen en het begint bij jou!

https://vimeo.com/234633604