3-10-2017
AL

Dagdelen met momenten

Het was een lang en mooi sportweekend.

Het begon al op vrijdagavond toen onze dames het opnamen tegen het goed presterende HDM. Een  prima wedstrijd en onze dames namen een 3-0 overwinning mee naar huis.

Zaterdag overdag was het op de jeugd-dag weer volop genieten geblazen van alle kleine ‘mupkes’ op onze velden. De meest gehoorde kreet langs de lijnen is in de vroege ochtend toch wel "VRIJLOPUUUH…”, maar of ze echt weten wat ze dan moeten doen, is nog maar de vraag. Uitslagen van 38-0 komen op zo’n ochtend wel eens voor en de vraag is dan of er misschien niet iets teveel is vrijgelopen. Het blijft aandoenlijk om te zien.

Zaterdagavond om 23.30 uur op het bordes van het stadhuis vond  het aftreden van Ton Rombouts plaats en kon iedereen aanschouwen hoe hij afstand deed van ‘zijn’ ambtsketen, na 21 jaar de verantwoordelijkheid voor de stad gedragen te hebben. Uiterlijk leken de emoties onder controle maar het neerleggen van zo’n keten is toch wel echt een ‘momentje’, zeker als het begeleid wordt door een daverend applaus van honderden mensen. Misschien wel het meest ‘confronterende’ in de rij van afscheidsrituelen en recepties. Hij kan nu ‘vrij’ rondlopen door onze mooie stad zonder verder enige verantwoordelijke verplichting maar of hij daarmee ook gevoelsmatig bevrijd is van allerlei terugdenkertjes….?

Zondagochtend, vroeger uit bed dan normaal, want Max Verstappen zou starten vanaf een 3de positie in Maleisië. Het hele seizoen had het niet erg meegezeten en een eerste bocht is altijd een spannend om goed door te komen. Hij ging goed weg met alleen Hamilton voor hem.  Een prachtige inhaalmanoeuvre in ronde 4 bracht hem op de 1e plaats en deze gaf hij niet meer af. Hij finishte met een voorsprong van ruim 10 sec. Net één dag 20 jaar en deze keer, zonder uitvallers uit de top, volledig op eigen kracht en het vermogen van zijn bolide het goud behaald. Hij is groots en kan nog héél groot worden.

Zondagmiddag, Dames 1 ontvangt Hurley. Ook hier was te zien dat onze dames weer ongelooflijke sprongen aan het maken zijn in het nieuwe seizoen. De kleintjes worden steviger, de ouderen ‘dragender’. Ondanks dat het spel niet altijd even goed was, zie je toch weer veel persoonlijke ontwikkeling. Gevolg… ook Hurley ging puntloos naar huis. Lidewij maakte haar honderdste hoofdklasse doelpunt en persoonlijk dacht ik ook haar 101ste, maar goed, ik blijk het toch niet altijd even goed te zien.

De mannen gingen op bezoek bij Rotterdam en wat is daar een mooi resultaat neergezet. Was vorig jaar de laatste minuut ‘killing’, nu was het Austin die met strafcorners in de 63ste en in de laatste minuut letterlijk de overwinning binnen sleepte. De 3 punten gingen in het busje mee naar huis. Goed gedaan mannen. 

Aan het eind van de middag waren we getuige van het zilver van onze volleybalvrouwen op het EK. Net als in Rio bleek Servië net een maatje te groot maar het was wederom een bevestiging van hun niveau en "het team heeft potentie, die in de toekomst zeker meer dan ‘verzilverd’ kan worden”, zei hun coach.

In de avond kwamen vanaf 19.30 uur alle hoofdklasse hockeywedstrijden bij Ziggo in beeld op kanaal 14. Leuk om te zien vooral als je die dag 6 punten op zak hebt. Die laatste minuut van de herenwedstrijd kon niet snel genoeg komen.

Tot slot viel rond 22.30 uur te zien hoe de V.S. met golf de President’s Cup dik wist te winnen van de ‘Internationals’. Het is een soort van Ryder Cup maar dan tussen de V.S. en andere golfers uit de wereld behalve die uit Europa. Een ongekend hoog spelniveau werd aan de dag gelegd maar de hysterie van de toeschouwers daar in New York gaf soms te denken. Trump keek er met genoegen naar.

Daarna naar bed. Het was mooie sport en mooi geweest.

Toch schoot me nog iets te binnen.

Zou iedereen de datum van de ALV 24 oktober al hebben genoteerd?

Nee? Dan zijn alle leden bij deze van harte uitgenodigd!

Mieke van den Akker -Lathouwers

voorzitter