4-9-2017
AL

IN MEMORIAM - Jan Mariman

In Memoriam Jan Mariman


Op 29 augustus 2017 is  Jan Mariman op de leeftijd van 95 jaar is overleden. 
Een mooie leeftijd, maar toch een bijzonder afscheid van een markante hockeyer.

Toevallig was ons oud-lid Leo Damen afgelopen maandag nog in JBZ en hoorde daar dat Jan opgenomen was. Leo is nog bij hem op bezoek geweest en Jan herkende hem ook, maar de situatie was toen al heel zorgelijk; hij kampte afgelopen jaar  met verzwakte hartfuncties. Vorige week heeft Jan, als een echte hockeyliefhebber, nog naar de EK hockeywedstrijden op TV gekeken.

Jan sukkelde de afgelopen jaren met zijn gezondheid, waardoor hij op medisch advies, 88 jaar oud, moest stoppen met hockeyen. Enkele jaren geleden zijn Jan en Toos verhuisd naar de zorginstelling Nieuwenhagen aan de Gervenstraat in Den Bosch, tijdens de verhuizing overleed zijn Toos in 2015, waardoor hij daar alleen kwam te wonen.

Jan is tijdens de oorlog bij HC Den Bosch begonnen met hockeyen en is dat blijven doen tot 2010. Een record op zich natuurlijk. Zijn Toos heeft Jan altijd laten hockeyen en hem steeds vrij gegeven op de zondagmiddag. Jan was al jaren de oudste spelende hockeyer in Zuid Nederland en sinds 2007 zelfs de oudste ter wereld. Van Jan komt de prachtige uitspraak "was ik maar nooit gestopt met hockeyen, want toen mankeerde ik niks en daarna kwamen de problemen”.  Wij herinneren ons nog de jubileumwedstrijd van Jan Mariman, Thieu Prinsen en Huub Jansen in 2007, waar zij samen 245 jaar oud, tegen Venlo speelden; daar maakte Jan ook nog een doelpunt; nu is dan de oudste en laatste van deze grote drie overleden.

Op Jan kon je altijd rekenen met spelen: hij zei nooit af; een voorbeeld voor iedereen. Naast het spelen bij HCDB, was Jan sinds 1990 ook een actieve speler bij de landelijke NHC "de Zestigplussers”. Zowel bij onze club als bij Zestigplus heeft Jan diverse bestuursfuncties verricht. Wij zijn hem daar zeer dankbaar voor. Afgelopen jaren kwam hij regelmatig naar de wedstrijden van zijn LX en 60+ kijken; eigenlijk heeft hij dus nooit afscheid genomen van het hockeyen.

Jan, Adieu van ons allemaal. Als je daar boven aankomt, zullen jouw oude hockeyvrienden je staan op te wachten en spelen jullie met z’n allen weer verder.

Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen en verdere familie alle sterkte toe om dit verlies te dragen. Jan, rust zacht.

Namens het oude team LX van HCDB, Peter van den Oetelaar

Het bestuur en de leden van HC 's-Hertogenbosch sluiten zich aan bij de mooie herinneringen aan Jan, erelid sinds 1982. Zij wensen de familie Mariman veel sterkte toe in de komende tijd.