12-5-2017
AL

Eindsprint obligatieplan voor afronding terras en clubhuisinterieur

Nieuwsafbeelding

Onze nieuwe gemoderniseerde clubhuis, terras en parkeerplaats hebben inmiddels de eerste operationele weken achter de rug. En ook al zitten we nog volop in de afronding van details en de aankleding van terras en interieur, wat is het mooi geworden!

Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan de lancering van het gezonde sportrestaurant.  Straks kunt u voor een vriendelijk prijsje een gezonde maaltijd nuttigen op de club of kant en klaar meenemen naar huis.

Verder werkt een klein team vrijwilligers hard aan de implementatie van slimme stadion technologie die de performance-analyse en de beleving door het publiek op ons hoofdveld naar een nog hoger plan gaan helpen tillen. Dit team is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers en studenten op het vlak van video, regie, info- en entertainment, (big)data management, ICT. Mocht u interesse hebben of gegadigden kennen dan s.v.p aanmelden bij communicatie@hcdenbosch.nl

Er staat inmiddels een sportaccommodatie om trots op te zijn en waar menig bezoeker met verbazing en ontzag naar kijkt.

Financiering van tribune en clubhuisvernieuwing 
Dat deze investeringen, sinds 2010, van €10 miljoen tot stand zijn gekomen gedurende de diepste economische crisis in Nederland van de afgelopen 70 jaar, zonder een zware hypotheek op de club en leden te leggen, is een wonder op zich. Dat dit topcomplex voor 95% is gerealiseerd met dank aan eigen werkzaamheid, volharding en heel veel hulp en geld van derden uit de omgeving, die de hockeyclub ’s-Hertogenbosch allen een warm hart toedragen, is u wellicht niet bekend.

Voor al dit moois, heeft de club als eigen inbreng ‘slechts’ €500.000,- geleend in de vorm van het obligatieplan en een hypotheek van de Rabobank, welke laatste in 20 jaar wordt afgelost. In context van de ruim €10 miljoen investering in ons complex is 5% als eigen ledenbijdrage een prestatie van formaat. Maar we zijn er nog niet helemaal en doen een beroep op u.

Financiering van aankleding interieur en terras
Zoals u heeft gezien zijn er nieuwe meubels aangeschaft en dienen interieur en terras nog verder afgewerkt en aangekleed te worden. Onze styling commissie is hiermee bezig. Qua financiering doen met name De Arend uit Waardenburg en onze ‘Club van 100’ een aanzienlijke duit in het zakje. Het bestuur heeft voor de realisatie van al dit moois beoogd een eenmalige clubhuisbijdrage door leden te vermijden. Het obligatieplan is door ons gekozen als het meest ideale middel.Obligatieplan is verreweg de goedkoopste financiering

Voor 1 obligatie leent u de club €500,-. U krijgt uw inleg plus een klein rendement (concurrerend met bankspaarrente) pro rata 5 jaar lang terug van de club (5x €92,50 in augustus 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021) en de rest van de fiscus via uw aangifte inkomstenbelasting 2017 t/m 2021.

U wordt er niet rijk, maar beslist ook niet armer van! En u bespaart voor de club daarmee liefst €125 (=25%) per obligatie aan financieringskosten voor ons nieuwe meubilair. We hebben er iedere dag plezier van. Daar kan geen banklening tegen op.

Helpt u ook mee met de laatste loodjes?
Om het meubilair volledig te financieren komen we nu €40.000,- tekort. Met de verkoop van nog 80 obligaties maken we de financiering van het interieur en terras rond en halen we ons doel. Doet u ook mee aan deze eindsprint? Dit is al mogelijk vanaf 1 obligatie van €500,-?

Obligatiewedstrijd loopt tot 31 mei 2017
Er is een teamwedstrijd verbonden aan het obligatieplan in de vorm van bierpot-tegoed voor seniorenteams en een gesponsord uitje voor jeugdteams. In de virtuele tussenstand staat nu Heren Veteranen B op de eerste plaats. Meisjes6E08 en Heren 5 staan op een gedeelde tweede plaats. Er is een mooie prijzenpot van totaal €1.000,- te verdelen onder de drie teams met de meeste obligaties. Iedereen kan meedoen en als u als ouder meedoet, telt uw obligatie mee voor het team van uw kind. Welke teams gaan nog verandering brengen in deze tussenstand en verdelen de prijzenpot? Prijsuitreiking op de officiële opening 5 juni 2017 tijdens EHCC.

Inschrijving
Het inschrijfformulier is per mail aan de leden verstuurd. Eventueel kunt u via het adres obligatieplan@hcdenbosch.nl  een inschrijfformulier aanvragen. Doet u mee, dan invullen en in een envelop ter attentie van de penning-meester afgeven op het secretariaat of aan de horecamanager achter de bar, of u verstuurt het digitaal naar obligatieplan@hcdenbosch.nl

Met een sportieve groet,

Mieke van den Akker-Lathouwers

Voorzitter Hockeyclub ‘s-Hertogenbosch