5-5-2017
AL

Technische staf en internationals Keetels, Van Geffen en Van den Assem verlengen contract

Nieuwsafbeelding

Zowel trainer-coach Raoul Ehren als assistent trainer-coach Bas van Zundert verlengen hun contract bij onze club met twee seizoenen. Naast de technische staf komen de internationals Marloes Keetels, Margot van Geffen en Ireen van den Assem de komende seizoen(en) uit voor dames 1 en maakt ook spits Marlies Verbruggen in elk geval nog een seizoen deel uit van de selectie.

Mieke van den Akker-Lathouwers: ‘We zijn zeer tevreden met de manier waarop Raoul en Bas samen dames 1 al jaren naar het hoogste niveau leiden. Raoul en Bas zijn zeer complementair aan elkaar, wat de spelersgroep als waardevol en prettig ervaart. De oudere ervaren speelsters worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te blijven halen en jonge talenten krijgen de kans om zich optimaal te ontwikkelen, compleet in lijn met de visie van onze club. Ook de spelersgroep heeft aangegeven graag met Raoul en Bas verder te gaan. Dus we zijn blij dat we zowel met Raoul als Bas hun contracten met twee seizoenen hebben kunnen verlengen.’

 

Oranje speelsters Keetels, Van Geffen en Van den Assem verlengen hun contracten

 

We zijn dankbaar en trots dat dit geweldige trio internationals wederom dames 1 van HCDB verkiest als de ultieme plek om zich de komende seizoenen naar een nog hoger niveau te ontwikkelen. 

Met kersverse aanvoerster van het Nederlands dames hockey elftal Marloes Keetels hebben we het contract opengebroken en verlengd tot en met 2019. Marloes zal na dit seizoen ook de komende twee seizoenen voor dames 1 op het middenveld de lijnen uitzetten. Met haar tactisch inzicht is zij een geweldige spelverdeler. 

Olympisch en wereldkampioen Margot van Geffen verlengt haar contract met drie seizoenen en heeft tot en met 2020 bijgetekend. Margot is een speelster die je als club graag in de gelederen hebt. Met haar kracht en snelheid kan zij wedstrijden een enorme impuls geven. 

Ireen van den Assem heeft de afgelopen jaren laten zien dat zij als laatste vrouw in dames 1 van grote toegevoegde waarde is, dit heeft haar terecht een plek opgeleverd in de selectie van Oranje. Ireen tekent bij voor een seizoen. Wij zijn heel trots op Ireen en de manier waarop zij zich teruggevochten heeft in Oranje. Wij wensen haar en alle andere Bossche internationals veel succes op weg naar de Hockey World League en het EK deze zomer.’

 

Ook Verbruggen tekent bij

 

Mieke vervolgt: ‘In een team met veel jonge talenten is de ervaring van een speelster als Marlies Verbruggen zeer gewenst. Marlies heeft voor een seizoen getekend. Deze aanvalster heeft in de afgelopen drie jaar haar plekje gevonden in de voorhoede en sinds de winterstop is zij lekker op schot. Dat belooft veel voor de Play offs.’

‘De selectie van dames 1 is hiermee voor seizoen 2017-2018 zo goed als rond, aangezien er ook weer genoeg talent rondloopt in meisjes A1 wat de kans gaat krijgen aan te sluiten. 

We zijn als bestuur blij dat de speelsters aangeven trots te zijn voor onze club uit te komen en bij te willen dragen aan de inmiddels bijna 20 (!) jaar durende hegemonie van dames 1. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we deze leidende rol de komende jaren zullen blijven spelen in de Hoofdklasse. De staf kan zich nu met de spelersgroep in alle rust voorbereiden op de Play Offs en de Europa Cup. 

Wij wensen staf en spelersgroep heel veel succes de komende weken, op naar een mooi seizoenseinde!’