14-4-2017
AL

Verslagje mini van de week: Dominique en Kees

Nieuwsafbeelding

Op zondag 2 april waren Dominique Hoebink en Kees Tervoort mini van de week tijdens de wedstrijd HC Den Bosch- Qui Vive. Hieronder volgt hun verslag.

Op 2 april stonden we vet op tijd te wachten omdat we mini van de week mochten zijn. We hadden alle twee onze hockeykleren aan en een stick want we mochten ook gaan inspelen met de mannen van Heren1. Onze vaders waren er ook en de vader van Dominique had ook zijn hockeykleren aan. Hij was meer een maxi van de week. 

De reservekiep Frits kwam ons halen en onze vaders mochten ook mee naar de kleedkamer. Daar stond de muziek keihard. Maar iedereen was keivriendelijk want ze gaven ons allemaal een hand. Hun coach zei helemaal niks terwijl onze coach juist heel veel praat. Na een tijdje gingen we het veld op. Wij mochten inspelen met Dylan Wotherspoon en Austin Smith. Zij komen alle twee uit een ander land en praten beste slecht Nederlands. Ze kunnen wel keigoed hockeyen.

We gingen ook mee inlopen en wij liepen een beetje achteraan want hun benen zijn natuurlijk veel langer. Daarna mochten we in de dug-out zitten naast de reserves, die natuurlijk ook heel goed kunnen hockeyen, en de coach Erik. Hij zegt niet zo veel tijdens de wedstrijd. De eerste helft was niet zo goed want Qui Vive stond onderaan en ze stonden maar met 2-0 voor in de rust.

In de rust mochten we ook mee naar de kleedkamer. De coach ging toen wel veel praten want 2-0 was echt te weinig, dat vonden wij ook. Maar wat ie nou zei konden we niet verstaan want hij sprak Engels.

De tweede helft ging een stuk beter. Toen zeiden we tegen de coach dat hij tegen Floris Wortelboer moest zeggen dat hij een keer door moest lopen op[ recht en een actie moest maken. Dat zegt onze coach ook altijd. Floris ging het meteen doen en hij scoorde 3-0. De volgende dag hoorden we dat hij voor het Nederlands team is geselecteerd. Hij is ook wel echt goed!

Daarna werd het een beetje saai en deden we de bottle-flip met onze waterflessen. Het werd toch nog 5-0 en de jongens van Qui Vive moesten bijna huilen. Haha. Na de wedstrijd hebben we nog keilang gehockeyd op het hoofdveld en kregen we een heel mooi shirt met een teamfoto van Heren 1 en onze naam erop. Daarna zetten alle spelers hun handtekening op het shirt.

Onze ouders gingen daarna bier drinken en wij zijn nog lang blijven spelen op het veld en op de tribune. Het was een keileuke dag en de shirts hangen ingelijst op onze kamers.

Bedankt!

Dominique Hoebink en Kees Tervoort